Home Telecom Smartphones in 2016

Smartphones in 2016

71
dainamics

Het kijken naar de stand van zaken op het gebied van smartphones in januari begint traditie voor me te worden en ook dit jaar ben ik er weer eens ingedoken. Hier komen verse echte Nederlandse cijfers van ultimo 2015:

smartphones

Schreef ik een jaar geleden dat het er niet gezelliger op werd, de uitkomst van de strijd is nu meer afgetekend dan ooit. En dan doel ik uiteraard op het feit dat Android en IOS samen inmiddels 99% van het verkeer veroorzaken. Het laatste procentje is voor Microsoft, maar dat is nog slechts de helft van een jaar eerder.

Wat is er wel nieuw? Denk eens aan RIM met de ooit zo bekende Blackberries. Zij kondigden aan dit jaar te komen met de Priv, een Android telefoon met Blackberry toetsenbord! Of het werkelijk gebeurt en dit aanslaat valt te bezien, maar kansloos lijkt hij niet. Zeker niet als de veiligheid op het oude niveau komt waardoor de Blackberry heel lang geleden het favoriete toestel van opsporingsdiensten wereldwijd was. Helaas is dat met de voorspelde standaard Android erop niet haalbaar.

Ook hoopvol is de samenwerking tussen Google en Lenovo. Zij lieten weten in de zomer te komen met een smartphone die door toevoeging van afstand-sensoren en een fisheye camera met behulp van Google Project Tango in staat moet zijn de ruimte in 3D te scannen en te modelleren. Leuk voor decoratie apps maar vooral, laten we eerlijk zijn, voor gaming. Als er dan ook nog een holografische projector op zou komen! Helaas verzin ik die er net bij.

Of moeten we kijken naar de kickstarter Nextbit Robin? JAAP (Just Another Android Phone) of gewoon een goed idee met de meeste storage in de cloud en niet in het toestel.

Gelooft er nog iemand in de modulaire telefoon die eerst door Motorola werd ontwikkeld maar nu bij Google verder gaat onder de naam Project Ara? Hij heeft een metalen skelet met inschuifvakjes voor functionele modules. Zodat je niet steeds een nieuwe telefoon hoeft te kopen.

We gaan het weer zien! Volgend jaar hopelijk beter nieuws.

Hans van Buuren, Enterprise Architect

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here