Home Innovatie & Strategie Uit de IT-historie (1): Acer Multigadget

Uit de IT-historie (1): Acer Multigadget

71

Acer bouwde, in een tijd dat van Iomega tot Compaq elke fabrikant zich bezig hield met de muziekspelergroeimarkt, een apparaat dat in eerste instantie een draagbare externe harde schijf was van 2G. En eerlijk gezegd gebruik ik het ding hier nog steeds voor, als ik een hoeveelheid foto’s wil verplaatsen tussen verschillende (trage & oude) computers. Handig hierbij is de sleuf voor geheugenkaartjes.Een priegelig schermpje maakt het tonen van foto’s mogelijk, of het spelen van één van de vier games, waaronder mijnenveger, die meegeleverd worden. Ook het afspelen van video of het lezen van eBooks is mogelijk, maar wie wil dat op een scherm van enkele vierkante cm?

Een ingebouwde microfoon completeert het aanbod, samen met twee (!) headset uitgangen.

Schroeven we het toestel open, dan zien we duidelijk de harde schijf in het hart van het apparaat. Bij gebruik voel je door lichte trillingen dat de schijf draait, maar zelfs bij wilde bewegingen is geen storing merkbaar.

Bij mijn weten is dit ding in Nederland nooit verkocht, en trok Acer zich inmiddels terug uit dit marktsegment. Pure nostalgie, dus, dit apparaat van 144 gram. Je kunt er niet eens mee bellen.

Een verouderd, maar aardig product uit Taiwan
In het midden is duidelijk de harde schijf te zien

2 REACTIES

 1. Tja in de keuken vind ik het heerlijk, 1 apparaat met 1 functie.
  Andere hardware als laptops en tablets wil je alles
  laten kunnen. Toch wil je als nerd zijnde alles met elkaar koppelen.
  En tja daar is bijv. UPC nog niet klaar voor.
  Laat staan irritante compatibiliteitsissues ontstaan
  door concurrenten; langzamerhand komt daar wel verandering in.
  Oh ja je hebt iphone comp. headsets en Android comp. headsets
  Nu vraag ik je… Waarom dat geneuzel en geklooi met polen….
  Zonde van de tijd niet??

 2. Vroeger – en vroeger is tegenwoordig nog maar 10 jaar geleden- waren we al blij als iets een bepaalde functionaliteit had. H√≥e iets kon was niet echt belangrijk. Tegenwoordig zijn we natuurlijk verwend. Foto’s hangen in de cloud en kunnen makkelijk bekeken worden op je smartphone en iPad. Ik ben benieuwd waarom we dat over 3 jaar achterhaald vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in