Home Cloud Cloud-infrastructuur: zelf aanleggen of afnemen als managed service?

Cloud-infrastructuur: zelf aanleggen of afnemen als managed service?

59
internet

Uw onderneming groeit en u stapt over naar de cloud. Er zijn misschien nog een paar vragen over welke applicaties u aan de cloud toevertrouwt en hoe ingrijpend de overstap wordt, maar de beslissing is genomen.
De volgende grote vraag die u nu ‘s nachts wakker houdt, is hoe u uw eindgebruikers met de cloud verbindt. Hoe kunt u de vraag naar connectiviteit bijbenen die wordt veroorzaakt door cloud computing en andere aanjagers van netwerkverkeer?

Elke groeiende onderneming moet beslissen of het een eigen glasvezelnetwerk gaat aanleggen of de infrastructuur beter als managed service kan leasen bij een provider. En zoals altijd met moeilijke vragen is er niet altijd een eenvoudig antwoord beschikbaar.

Netwerk wordt steeds belangrijker
Het helpt al evenmin dat er binnen de organisatie steeds meer mensen betrokken zijn bij dit soort beslissingen. We zetten het netwerk steeds vaker in voor disaster recovery, cloud-diensten, samenwerking, VoIP en bandbreedte-intensieve toepassingen zoals videocommunicatie. Bedrijven zien hun netwerk daarmee niet langer als een pijplijn voor het transporteren van gegevens van A naar B, maar als een hulpmiddel om tastbaar concurrentievoordeel te realiseren. Iedereen wil opeens meebeslissen over de toekomstige ICT-infrastructuur, van de CEO tot de marketingmanager en het hoofd van de financiële afdeling.

De beslissing om zelf een glasvezelnetwerk aan te leggen of af te nemen als managed service is niet simpelweg een kwestie van investeringskosten verkiezen boven operationele kosten of vice versa, hoewel die afweging ook een rol speelt.

Vijf belangrijke vragen
Bedrijven die nadenken over de aanpak van de WAN-infrastructuur moeten een antwoord op de volgende vragen formuleren:

  • Verwacht u een forse toename van de bandbreedtebehoefte binnen uw WAN van boven de 25% per jaar?
  • Denkt u dat u ‘on demand’ bandbreedte nodig zult hebben?
  • Bestaat er binnen uw organisatie een behoefte aan meerdere trajecten voor disaster recovery en bedrijfscontinuïteit?
  • Maakt u zich zorgen over de gegevensbeveiliging, en hoe belangrijk is die voor uw organisatie?
  • Hoe snel moet het netwerk in de lucht zijn op een nieuwe locatie?

Er valt in werkelijkheid geen zwart-wit antwoord te geven op de vraag of u zelf een glasvezelnetwerk moet bouwen of er beter een kunt leasen. Wel is er deze interactieve calculator beschikbaar waarmee u kunt berekenen welke optie voor uw organisatie het meest geschikt is. Het maken van een keuze zal de directie collectieve hoofdpijn bezorgen, maar deze calculator zal u helpen de weg te vinden door alle grijze gebieden.

Rob Wilts, Senior Director, Regional Service Providers, Europe & Africa bij Ciena

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here