Home Ondernemen & Business Uw stem voor ICT op de Haagse agenda!

Uw stem voor ICT op de Haagse agenda!

63

Het is verkiezingstijd. Elke zendgerechtigde nodigt de kopstukken van de politieke partijen uit om elkaar voor leugenaar uit te maken. Dagbladen geven hun politieke voorkeur weer genuanceerd en soms minder genuanceerd prijs. En de houten borden laten weer zien waarom creativiteit in verkiezingspamfletten niet verder komt dan die borden. Nostalgische gevoelens bekruipen mij.

Maar ik mis dit jaar een traditioneel en voor mij essentieel item in aanloop naar de landelijke verkiezingen: “ICT moet op de agenda van de landelijke politiek.” Misschien heb ik het gemist. Mijn vakantie was toch niet zo lang. Ik was denk ik op tijd terug om alles mee te krijgen. Maar nee. Niet vanuit de branchevereniging, niet vanuit vooraanstaande overlegorganen en ook niet vanuit belangrijke lokale ICT partijen. Mijn radar moet wel kapot zijn.

ICT en de ICT sector. Ik hoor zo vaak dat innovatie juist hier plaats vindt. Economische studies en berichten tonen menig keer dat ICT de sector is die hoort bij relatief snel uit de crisis opkrabbelende bedrijfstakken. ICT is innovatief en in zekere zin de olie in de motor van onze economie. Maar een echt punt op de Haagse agenda?

Want is het niet zo dat wij als Nederland op het gebied van Internet een vooraanstaande rol spelen op het wereldwijde toneel? Was het niet vanwege bandbreedte en snelle acceptatie van nieuwe technieken dan toch zeker wel als land waarin creativiteit en ondernemerschap een, naar verhouding van de beperkte omvang van ons land in de wereld, bovengemiddelde rol heeft?

ICT is een klein onderdeel van het budget van de gemiddelde organisatie. Maar een essentieel en per seconde onmisbaar onderdeel van de bedrijfsvoering. Juist op een dergelijk gebied zouden we wat meer prioriteit moeten leggen om Nederland (individu, organisatie, sector) een betere rol internationaal te kunnen laten vertolken. Hierin juist schuilt een kans voor ons kleine landje. Dus ik zeg….

Maar mogelijk ben ik een roepende in de woestijn.

Ruud Alaerds is directeur van Keala Consultancy

1 REACTIE

  1. Helemaal mee eens. Ik heb je ‘roep’ wel gehoord en hoor dat er meer ‘roependen’ zijn. Lijk mij sterk als die geluiden Den Haag niet bereiken. Aangaande de ICT steekt men daar de koppen in het zand, woestijnzand. Dus het is net een zo ver van de ‘roependen’ in de woestijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in