Home Ondernemen & Business Veeleisende werkplekken in finance: zo legt u een solide basis

Veeleisende werkplekken in finance: zo legt u een solide basis

Road2Growth -
40
dainamics

De veranderde manier waarop medewerkers hun werk doen, heeft grote gevolgen voor de inrichting van de werkplek. Voor de financiële sector geeft die switch naar hybride werkomgevingen een aantal uitdagingen. Denk aan bereikbaarheid voor klanten en het veilig samenwerken aan privacygevoelige documenten. Workstations van HP bieden hiervoor een solide basis.

Nu hybride werken ook in de financiële sector definitief is doorgebroken, biedt dat voor u als IT-partner nieuwe kansen. Doorsnee desktops en laptops zijn namelijk vaak niet opgewassen voor dat nieuwe speelveld.

HP Z-workstations beschikken over een aantal kenmerken die erg welkom zijn in deze sector:

 1. Zeer betrouwbaar en uitvoerig getest

Niks is zo vervelend als werknemers die met de armen over elkaar zitten vanwege uitvallende systemen. Het is niet alleen schadelijk voor de productiviteit, maar een verstoorde dienstverlening kan ook het zorgvuldig opgebouwde klantimago van de organisatie een behoorlijke knauw geven.

Het is daarom belangrijk dat medewerkers kunnen vertrouwen op de werking van hun apparatuur. HP heeft dit klaarblijkelijk goed begrepen: alle onderdelen van hun Z-workstations – tot aan de schroeven toe – zijn 368.000 uur onderworpen aan intensieve tests. Denk daarbij aan warmtetests, valproeven, schoktests en vriestests.

2. Superieure prestaties, ook bij gelijke componenten

Het lijkt in de zoektocht naar geschikte workstations verleidelijk te ‘shoppen’ bij allerlei leveranciers om zo de beste deal te scoren. Wie biedt dezelfde componenten tegen de scherpste prijs? Dat zou immers moeten zorgen voor de beste prijs/prestatieverhouding, nietwaar?

Niets is echter minder waar. Zaken als voeding en koeling hebben een niet te onderschatten invloed op de stabiliteit en de prestaties van de gebruikte componenten zoals de processor en videokaart. Daarom kiest HP voor intensieve koelsystemen met bijvoorbeeld dubbele ventilatoren. Zo blijven alle componenten ook onder grote belasting betrouwbaar werken en goede prestaties leveren.

3. Veel aandacht voor veiligheid

De geldstromen en grote hoeveelheden vertrouwelijke informatie maken de financiële sector een geliefd doelwit voor cybercriminelen. Zij gaan bovendien steeds doelgerichter te werk, met gerichte aanvalsmethoden die in hoog tempo aan venijn en effectiviteit winnen. Cijfers onderbouwen die zorgwekkende ontwikkeling: volgens Forbes vond in 2019 35 procent van alle datalekken in de financiële sector plaats. Daarmee heeft deze branche de twijfelachtige eer koploper te zijn op dit gebied.

Een veilige werkplek verdient dan ook de hoogste prioriteit. Zeker nu medewerkers steeds vaker ook thuis of onderweg werken. Daarom heeft HP zijn Z-workstations standaard voorzien van speciale technologie: HP Sure Start Gen 4. Deze oplossing beschermt het BIOS tegen onvoorziene wijzigingen en kan het eventuele wijzigingen ongedaan maken. Dat verkleint de kans dat cybercriminelen via een gecompromitteerd systeem alsnog toegang kunnen krijgen tot gevoelige data.

Dreigingen komen niet alleen maar van buitenaf. Ook op de werkvloer zelf is het belangrijk dat alleen bevoegden inzage hebben in privacygevoelige gegevens. De HP Z-workstations beschikken over Sure View. Met een druk op de knop kunnen gebruikers deze functie activeren, waarna 95 procent van het zichtbare licht wordt gefilterd voor iedereen die niet recht voor het beeldscherm zit. Daardoor is ongewenst meekijken vrijwel onmogelijk.

Ook besteedt HP aandacht aan fysieke dreigingen. Niet voor niets: gegevensdragers met waardevolle data zijn een geliefd doelwit voor criminelen die niet terugdeinzen voor een fysieke inbraak in het (thuis)kantoor. Een optionele sensor herkent wanneer met het zijpaneel van de behuizing geknoeid is en stuurt vervolgens direct een melding

4. Voorzien van mogelijkheden voor productiviteit op afstand

Steeds vaker werken medewerkers buiten de kantoormuren. Daarbij hebben ze veilige toegang tot hun werkomgeving nodig. Hiervoor zijn diverse oplossingen beschikbaar, zoals volledige werkplekken in de cloud. Die komen echter niet zonder specifieke nadelen, bijvoorbeeld op het gebied van performance.

HP heeft zijn Z-workstations voorzien van een laagdrempelige oplossing die in sommige gevallen speciale virtualisatie- of cloudoplossingen overbodig maakt. Dankzij de Remote Graphics-software kunnen medewerkers vanaf iedere willekeurige desktop of laptop veilig inloggen op hun eigen workstation, vanaf iedere plek waar zij beschikking hebben over een internetverbinding. Dat hoeft geen krachtig apparaat te zijn, want de workstation verricht al het daadwerkelijke werk. Zo hebben medewerkers overal de beschikking over meer dan voldoende rekenkracht en een veilige connectie met hun bureaublad, applicaties en documenten.

HP ZBook Fury 15 G8

De HP ZBook Fury 15 G8 is een workstation met de vormfactor van een laptop. Ideaal in combinatie met flexplekken, voor medewerkers die schakelen tussen thuis werken en op kantoor, of bijvoorbeeld regelmatig bij klanten of onderweg productief zijn.

De Core i7-processor van de 11e generatie en de professionele NVIDIA Quadro RTX 5000-videokaart leveren meer dan genoeg verwerkingskracht. De videokaart is in combinatie met speciale software die deze rekenkracht kan aanspreken erg geschikt voor het uitvoeren van data-analyses. Dat is voor sommige financiële experts een welkome aanvulling. De vingerafdrukscanner weert onbevoegde gebruikers van het systeem. Dankzij optimalisaties op BIOS-niveau is dit mobiele werkstation erg energiezuinig en kan het lang zonder netvoeding.

HP Z2 G8 TWR

De HP Z2 is een ‘vast’ werkstation dat hoge prestaties levert. Dit model komt vooral tot zijn recht op vaste (thuis)werkplekken die vragen om veel rekenkracht. De Core i7-processor, 16 GB intern geheugen en een snelle 512 GB SSD-schijf bieden meer dan voldoende power voor alle denkbare taken.

Mede dankzij de ruime uitbreidingsmogelijkheden is dit werkstation een verstandige investering. Is in de toekomst meer rekenkracht gewenst? Dan zijn er genoeg opties voor het upgraden of vervangen van onderdelen. Dat maakt dit werkstation erg toekomstvast.

HP Z32 Monitor 4K UHD

Een workstation is niet het enige belangrijke aandachtspunt bij het samenstellen van moderne werkplekken voor veeleisende toepassingen. Ook de monitor speelt een cruciale rol. Medewerkers brengen immers dagelijks urenlang achter hun beeldscherm door. Deze moet niet over alleen ergonomische eigenschappen beschikken, maar ook een optimale beeldkwaliteit leveren.

Een hoogwaardig werkstation vraagt dus om een hoogwaardig beeldscherm. HP voorziet in deze behoefte met de HP Z32 4K UHD Monitor. Dit 32-inchbeeldscherm biedt met de 4K-resolutie (3840 x 2160 beeldpunten) niet alleen ragscherpe beelden, maar ook genoeg werkruimte om meerdere applicaties tegelijkertijd in vol ornaat in beeld te plaatsen. Dat maakt multitasken efficiënter en vergroot daarmee de productiviteit. Het 10-bits paneel zorgt voor natuurgetrouwe, nauwkeurige kleurreproductie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over HP-oplossingen voor veeleisende werkplekken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. We denken graag met u mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here