Home Ondernemen & Business Videoconferencing groeit explosief, complexiteit zorgt voor beperkingen

Videoconferencing groeit explosief, complexiteit zorgt voor beperkingen

138

Onderzoek: 84 procent van bedrijven gebruikt meer dan één cloud-app voor videoconferencing

Videoconferencing groeit zowel in gebruik als in het aantal beschikbare oplossingen. Dat leidt echter ook tot meer complexiteit voor eindgebruikers en de IT-afdeling. Dit zijn de uitkomsten van een wereldwijd onderzoek van Forrester in opdracht van Polycom, onderdeel van Plantronics. De uitkomsten van het onderzoek onderstrepen het belang van een consistente en eenvoudige gebruikerservaring. Een videovergadering moeten intuïtief te starten zijn en beheer van de techniek moet eenvoudig zijn voor IT.

Uitkomsten onderzoek

De belangrijkste uitkomsten van het Forrester-onderzoek onder IT-beslissers en professionals zijn:

  • 74 procent meldt dat het aantal videoconferencing-calls bij hun organisatie in de afgelopen twee jaar is toegenomen.
  • 84 procent werkt met twee of meer cloudoplossingen voor videoconferencing.
  • 78 procent zegt twee of meer video systemen in de vergaderruimten te gebruiken.

Het is duidelijk dat de markt voor video-, audio- en contentsharing-technologie sterk groeit en dat klanten verschillende platformen gebruiken. De populariteit van videoconferencing en de ruime beschikbaarheid van cloud-platformen, doet de vraag naar vereenvoudiging van gebruik van de technologie toenemen. Het aantal opties is nu zo groot dat het eerder beperkt dan stimuleert.

Beheer is een uitdaging

De studie wijst uit dat de meeste bedrijven verschillende leveranciers hebben voor hun endpoints, cloudplatformen en videocloud-applicaties. Dat zorgt voor complexiteit, die nog verder toeneemt nu er steeds nieuwe oplossingen op de markt komen. Uit het onderzoek blijkt dat 96 procent van de respondenten nu al problemen heeft met het beheren van hun oplossingen voor videoconferenties. Het resultaat: een wildgroei aan video communicatie diensten die beheer nodig hebben, een slechte gebruikerservaring en toenemende frustraties voor zowel IT als gebruikers. Volgens een ander Forrester-onderzoek uit oktober 2016 naar audio en video kwaliteit, kunnen videogesprekken die door complexiteit vertraagd starten, een bedrijf jaarlijks meer dan een miljoen dollar aan verloren productiviteit kosten.[1]

Roep om meer consistentie

Volgens de studie worden IT-professionals geconfronteerd met hoge kosten en uitdagingen bij het beheren van meerdere cloudvideoconferencing-systemen. Die uitdagingen omvatten problemen bij het maken van een verbinding naar een vergaderruimte, vertraagde video-oproepen, slechte gesprekskwaliteit, en een inconsistente gebruikerservaring. Vooral om uitdagingen op het gebied van productiviteit aan te pakken, wil 77 procent van de IT-professionals een consistente gebruikersinterface en gebruikerservaring voor al hun videoconferencing-systemen.

De roep om meer flexibiliteit voor IT-professionals was een andere belangrijke uitkomst. 68 procent van de bedrijven zag een toename van het aantal videoconferencing-applicaties binnen hun infrastructuur. 67 procent wil meer flexibiliteit voor alle oplossingen voor medewerkers en partners. Flexibiliteit is van cruciaal belang voor de productiviteit, omdat het innovatietempo op dit moment hoog is.

Unified Communication en Collaboration specialist Polycom speelt in op deze ontwikkeling met de Polycom Trio-productfamilie. Dit is een portfolio van gebruiksvriendelijke endpoints die meerdere cloud-oplossingen voor videoconferencing ondersteunen en een consistente ervaring bieden. Ondersteunde cloudplatforms zijn onder meer Cisco WebEx, Zoom, Microsoft, BlueJeans en Videxio.

Het Forrester-rapport is op aanvraag beschikbaar op de website van Polycom.

Paul Clark, Vice President & Managing Director Europa en Afrika bij Plantronics

[1] “Brief: Start Your Video Conferences on Time,” Forrester Research, Inc., oktober, 2016

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in