Home Ondernemen & Business Vijf redenen om nú de overstap naar inkjet te maken

Vijf redenen om nú de overstap naar inkjet te maken

177
informatieplicht

Hoewel Nederlandse MKB-bedrijven potentieel veel geld kunnen besparen door hun energieverslindende laserprinters te vervangen door zuinige inkjetprinters, bestaat met name bij het MKB nog veel onduidelijkheid over de voordelen van inkjet ten opzichte van laser. Epson zet de belangrijkste winstpunten nog eens voor je op een rij.

1 Een besparing van € 4,6 miljoen per maand op het stroomverbruik

Wat zou er gebeuren als alle energieverslindende laserprinters in Europese bedrijven worden vervangen door de nieuwe generatie energiezuinige inkjetprinters? Wij lieten het onderzoeken en de uitkomsten waren op zijn minst opmerkelijk. Met de switch van laser naar inkjet kunnen 507.000 Europese huishoudens (dat is meer dan heel Amsterdam) van stroom worden voorzien. Het levert de bedrijven een besparing op van € 4,6 miljoen per maand.[i]

In Europa worden in totaal bijna 23 miljoen laserprinters gebruikt in bedrijven met meer dan tien medewerkers. Deze laserprinters gebruiken samen maar liefst 2,841,520,271 kWh per jaar. Het energieverbruik van de laserprinters werd in ons onderzoek vergeleken met het energieverbruik van onze eigen zakelijke WorkForce Pro RIPS inkjet-printers. Alleen op dit punt zou al 1,826,254,464 kWh aan stroom kunnen worden bespaard (64% minder stroomverbruik). Eigenlijk zou dit al voldoende reden moeten zijn om de overstap te maken. Maar we gaan nog even door.

2 Veel minder afval

Laserprinters zorgen voor een hoop afval. Denk aan tonercartridges, drums, fotoconductor-units en de verpakking van de materialen. De nieuwe generatie zakelijke inkjet-printers werkt vaak met hoogrendement inktcartridges. Die kunnen bij het reguliere afval worden aangeboden. Hiermee produceer je tot 94% minder afval. Met de geavanceerde RIPS-printers van Epson is de frequentie van het tussentijds bijvullen van inkt nóg lager. Het enige afval dat deze printers produceren zijn de vier lege inktzakken. Vergelijk dit met de vele tonercartridges die nodig zijn om eenzelfde volume te printen en de winst voor het milieu wordt evident. Zo kunnen inkjetprinters bijdragen aan het behalen van milieudoelstellingen van organisaties.

3 Een kleinere CO2-footprint

Nederlandse MKB-bedrijven komen onder steeds grotere regeldruk te staan om hun ecologische impact te reduceren. Ze moeten tevens hun CO2-footprint verkleinen. Wetgeving wordt steeds verder aangescherpt en ook de consument vraagt vaker om duurzamere goederen en diensten. Hoog rendement inkjetprinters als de WorkForce Pro RIPS zorgen voor een aanzienlijk kleinere CO2-footprint, omdat er pas na 75.000 pagina’s nieuwe inktzakken geleverd hoeven te worden. Vergelijk dit met de vele tonercartridges die nodig zijn om een dergelijk volume te printen en je snapt hoe de switch naar inkjet je organisatie kan helpen milieudoelstellingen te realiseren.

4 Voordelige printabonnementen voor het MKB gebruiken inkjetprinters

De manier waarop we onze printervloot afnemen maakt verschil op het gebied van kosten en onderhoud. Bedrijven die zelf hun printers aanschaffen, hebben vaak geen zicht op de verborgen kosten. Printers die goedkoop zijn in de aanschaf, hebben vaak dure verbruiksmiddelen, waardoor de werkelijke printkosten veel hoger zijn dan van tevoren werd ingeschat. Waren printabonnementen tot voor kort voornamelijk geschikt voor grote organisaties, tegenwoordig liggen de voordelen ook binnen het bereik van het middelgrote en kleine bedrijven. Met Print365 is het bijvoorbeeld al mogelijk om abonnementen vanaf 25 pagina’s per dag af te sluiten. Print365 werkt uitsluitend met Epson-printers die beschikken over groene en betrouwbare inkjettechnologie. Zo heb je een alles-in-één zakelijke printoplossing, waarbij je zonder zorgen voor een vast, laag bedrag per maand in de printbehoeften van je organisatie kunt voorzien en tegelijkertijd het milieu kunt sparen.

5 Hoger rendement met de juiste inkjet

Bedrijven die printers aanschaffen, kiezen nog altijd vaker voor laserprinters dan voor inkjetprinters. En dat is een gemiste kans. Wanneer je veel print, dan wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement van je printers, want dat is goedkoper én groener. Een veelgehoord argument voor de laserprinter is dat hij weliswaar vaak duurder in aanschaf is, maar veel zuiniger in gebruik. Dit argument is echter achterhaald: met de gemiddelde lasertoner kun enkele duizenden pagina’s printen. Er zijn inmiddels inktpatronen op de markt met een rendement van 10.000 pagina’s. Sterker nog, met het Replaceable Ink Pack System (RIPS) van Epson is het zelfs mogelijk om 75.000 pagina’s te printen, zonder tussentijds bijvullen van de inkt.

Overstappen zonder gedoe?
De Epson WorkForce Pro RIPS printers zijn exclusief verkrijgbaar via de Managed Print Service oplossing van Print365. Print365 is dé alles-in-één zakelijke printoplossing. Hiermee kunnen organisaties voor een vast bedrag per maand in hun printbehoeften voorzien. Alle printbundels zijn inclusief printer, verbruiksmaterialen, drie jaar on-site service en Document Capture Pro scannersoftware. Print365 en de WorkForce Pro printers van Epson maken een gedistribueerde printervloot mogelijk, die voldoet aan de vereisten van drukke werkgroepen, die zorgt voor voorspelbare afdrukkosten en die bedrijven helpt om hun milieudoelstellingen te behalen.

[i] Berekend op basis van IDC data over printvolume en de hoeveelheid bedrijven in West-Europa, BLI data over de bespaarde tijd met WorkForce Pro RIPS model interventies. En op het gemiddelde uurloon van Eurostat. Kijk voor meer informatie op www.epson.eu/inksaving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here