Home ongecategoriseerd Voorkeur voor Opex model neemt toe

Voorkeur voor Opex model neemt toe

43
opex

Steeds meer organisaties kijken kritisch naar het beheer van hun IT-omgeving. Ze willen niet meer investeren in nieuwe IT hardware en maken zich zorgen om het beheer van de vaak verouderde omgeving die om specifieke kennis vraagt. Zeker als het gaat het beheer van om legacy systemen zoals IBM Power, bij veel organisaties nog steeds ‘de AS/400’ genoemd.

Beperkte disaster recovery

Op deze systemen draaien vaak jarenlang probleemloos zware bedrijfskritische applicaties zonder dat ze veel onderhoud nodig hebben. Als de technologie veroudert leidt dat echter wel tot beperkte disaster recovery mogelijkheden en hoge upgrade kosten. Goed personeel met actuele kennis en ervaring op het gebied van IBM i is schaars of relatief duur.

In dat geval biedt een operationeel businessmodel, de cloud, een goed en flexibel alternatief. Organisaties kunnen eenvoudig opschalen indien ze meer capaciteit nodig maar ook voor organisaties die hun Poweromgeving juist willen uitfaseren is dit een veilige tussenoplossing zonder dure afschrijvingskosten.

PowerCloud

In tegenstelling tot wat men vaak denkt kunt u ook met uw IBM Power platform eenvoudig naar de cloud, ongeacht of het om IBM i, AIX of Linux gaat. Door de overstap naar de PowerCloud te maken krijgt u specialistische kennis en een omgeving op maat. Organisaties kunnen zelf kiezen of ze het beheer van hun omgeving zelf willen blijven doen of dat ze het volledige beheer willen onderbrengen in de vorm van managed services.

Whitepaper

Speciaal voor organisaties die de cloud overwegen voor hun Power omgeving hebben wij een whitepaper geschreven waarin we dieper ingaan op de mogelijkheden en u meer leest over:

  • De uitdagingen die wij regelmatig tegenkomen
  • De voordelen van de PowerCloud
  • Hoe managed services u gedeeltelijke of volledige kunnen ontzorgen
  • Hoe monitoring software u kan helpen

Download nu het whitepaper via: https://ttnl.nl/download/uw-ibm-power-platform-eenvoudig-naar-de-cloud/ en/of wissel eens van gedachten met één van onze specialisten over de mogelijkheden voor uw omgeving, we denken graag met u mee!

Danielle van der Starre, Marketing Manager TTNL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here