Home Data & Storage Voorspellingen 2022: Cloud zal domineren en tot frictie leiden

Voorspellingen 2022: Cloud zal domineren en tot frictie leiden

Pure Storage -
85
dainamics

Het valt niet te ontkennen dat de cloud een enorme katalysator is voor innovatie. Het biedt bedrijven de ruimte om verschillende technieken uit te proberen of een nieuwe technologie in een vroeg stadium toe te passen. Maar het is ook een bron van frictie binnen organisaties, omdat de enthousiaste adopters en de cloud realisten met elkaar in de clinch gaan. Deze spanningen zullen in 2022 toenemen naarmate de CIO en CEO worstelen met FOMO (fear of missing out) en alles zo snel mogelijk naar de cloud willen overzetten in een poging om maar niet achter te blijven. Degenen met een meer evenwichtige kijk op de cloud zullen het oneens zijn met de ‘alles naar de cloud’-mentaliteit van de CIO en CEO. Cloud realisten, die meestal lager in de rangorde staan, lopen het risico als ongelovigen te worden bestempeld en kunnen worden gemarginaliseerd als ze zich niet conformeren aan de manier van denken van de cloud fanaten.

No-code oplossingen zullen Kubernetes niet overbodig maken

Organisaties verwachten het onmogelijke van hun data: ze willen sneller inzichten in grotere datasets tegen lagere kosten. De verleiding is groot om te denken dat no-code cloudgebaseerde oplossingen dit kunnen bieden. Nu dit soort toepassingen in aantal toenemen, voorspellen sommigen de ondergang van Kubernetes. Maar dit is een onderschatting van Kubernetes en containertechnologie. Containers en Kubernetes zijn de drijvende kracht achter de manier waarop we applicaties bouwen en draaien opnieuw uitvinden. Ook bevordert het de IT-efficiëntie en -flexibiliteit van ondernemingen. Daardoor zal hun populariteit in 2022 alleen maar toenemen. Voor de ondersteuning hiervan zullen we het aantal start-ups in het Kubernetes-ecosysteem zien groeien, met een focus op beveiliging en observeerbaarheid. De grootste uitdaging voor organisaties in dit tijdperk van groeiende Kubernetes-adoptie zal echter de beschikbaarheid zijn van ontwikkelaars met de kennis en ervaring om in dit domein te werken.

Ontslag voor CIO’s die geen samenhangende container- en cloudstrategie hebben

Als je een CIO bent en je hebt geen antwoord op de vraag ‘wanneer gaan we naar de cloud?’, dan is de kans groot dat je naar een andere baan kunt gaan zoeken. Adoptie van cloudtechnologie is de afgelopen jaren gigantisch geweest, maar zal zich in 2022 steeds meer gaan richten op het benutten van de voordelen van containers. Nu IT-budgetten verschuiven van systeemonderhoud naar innovatie, moet elke CIO gewapend zijn met een uitgebreid succesplan voor hoe de organisatie containers en de cloud samen gaat gebruiken in 2022. Vergeet dan niet dat snelle adoptie niet alles is, de fundamenten moeten solide zijn. Plannen moeten toekomstgericht en flexibel zijn, want gegarandeerd dat ze aangepast moeten worden; of het nu gaat om de cloudprovider of Kubernetes-distributie, of beide. Moderne applicaties draaien op moderne datadiensten waarbij Kubernetes het fundament is. Ondernemingen willen winnen met data en het is de CIO die daarvoor de sleutel in handen heeft.

Marco Bal, Principal Systems Engineer, Pure Storage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here