Home Architectuur Vragen van Frank Baldinger

Vragen van Frank Baldinger

191

Als voorzitter van het Nederlands Architectuur Forum (NAF) volgt Frank Baldinger met veel belangstelling de uitgebreide discussies rond onder meer de blog-bijdragen van Daan Rijsenbrij. Het NAF doet dit jaar een onderzoek naar Enterprise Architectuur; zowel de huidige status alsook trends worden daarbij onderzocht. Resultaten van dit onderzoek worden verwerkt in publicaties, bijvoorbeeld in een boek dat zal worden gepresenteerd rond LAC 2012.  Mede naar aanleiding van de reacties op de postings en naar aanleiding van de stukken die Prof. Erik Beulen, Lucas Osse en Hans van Buuren schreven, wil Frank Baldinger langs deze weg twee vragen opwerpen:

–       Wat is op dit moment de grootste uitdaging voor een (business- of IT-)architect?

–       Hoe pak je die uitdaging aan?

Reageer!

2 REACTIES

  1. In de praktijk zie ik dat architecten die “opgeklommen” zijn uit de operatie steeds vaker weer operationeel worden ingezet, Het echte architectenwerk wordt dan uitbesteed, of teruggebracht tot korte termijnvisie’s en projecten

  2. @Werner: klopt

    Ik zie de grootste uitdaging in verbinden en mogen verbinden.

    Als architect sta je midden in de keten business – ICT. Goed werken betekent van beide voldoende begrip hebben, de combinatie kunnen maken op een aantoonbaar verbeterende en toekomstvaste manier. Effectief werken betekent dat de partijen je begrijpen en ondersteunen en van daaruit werken naar beschreven architecturen.

    Hoe pak je dat aan? Werken werken werken. Werken om te weten waar je het over hebt. Werken om goede producten te leveren die uitlegbaar zijn. En werken aan resultaten zodat je serieus genomen wordt. Loop altijd een stapje verder dan de rest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in