Home Innovatie & Strategie Waarom OpenShift?

Waarom OpenShift?

96
innovatie

Als groentje binnen de IT-wereld is dit niet een vraag waar ik al een kant en klaar antwoord op heb. Zeker niet toen ik in mijn eerste week aan mocht schuiven bij een hands-on sessie over Red Hat OpenShift. Maar wel één die ik als Red Hat marketeer bij Rhodix uiteindelijk zou moeten kunnen beantwoorden.
“De markt wordt op z’n kop gezet door snelle IT.” Zo werd de OpenShift sessie geopend.
“De zogenaamde disruptor organisaties schieten als paddenstoelen uit de grond. We zijn onderweg naar een toekomst van Internet of Things en Big Data.” So far, so good. Als marketeer met IT-affiniteit ben je bekend met deze buzzwoorden.
“Netflix, Spotify en AirBNB komen voorbij. Organisaties schakelen razendsnel, serveren nieuwe applicatiefunctionaliteiten alsof het warme broodjes zijn en dat alles in de Cloud.”

Buzzwoorden en OpenShift

Nog steeds goed te volgen, maar hoe leiden deze buzzwoorden en voor iedereen redelijk bekende organisaties tot de voordelen van een Platform as a Service zoals OpenShift? Nu ben ik de weg kwijt.

Eerder die week had ik de sessie “PaaS voor dummies” gehad. Een platform waarop applicaties ontwikkeld, gehost en geschaald kunnen worden zonder dat de ontwikkelaar zich druk hoeft te maken over de onderliggende infrastructuur. Klinkt als de ideale wereld!
Maar waarom …?

Als marketeer heb je altijd de neiging om alles te vertalen naar de praktijk ofwel “de business”. De openingszin “De markt wordt op z’n kop gezet door snelle IT” kun je breder trekken. We leven in een snelle markt, onafhankelijk van het segment waar je in zit. De snelheid waarmee geschakeld moet worden om in te spelen op de wensen van de klant neemt toe. IT speelt hierdoor in heel veel bedrijven een hele belangrijke rol. Het moet schaalbaar en snel zijn, er moet snel geschakeld kunnen worden.

Puzzelstukjes

Bij deze OpenShift-sessie, gegeven door een solution architect van Red Hat, vielen veel puzzelstukjes op hun plaats. In deze snelle markt, met snelle IT, moeten ontwikkelaars zich bezig kunnen houden met hun corebusiness, namelijk ontwikkelen. En waarom OpenShift? OpenShift biedt een platform waar de ontwikkelaar op kan ontwikkelen zonder zich zorgen te maken over de onderliggende infrastructuur en alle bijbehorende issues.

Bovenstaande conclusie is wel wat kort door de bocht uiteraard, je kunt boeken vol schrijven over de techniek achter een managed PaaS met OpenShift en wat de voordelen hiervan zouden kunnen zijn voor een bedrijf. Echter, het punt dat ik hier wil maken is, dat je geen technische achtergrond hoeft te hebben om te begrijpen dat je in een snelle wereld zoals deze het meest efficiënt kunt zijn wanneer iedereen zich richt op wat hij het beste kan. Do what you do best.

Na deze business talk over OpenShift ging de hands-on training van start, de testomgevingen werden opgestart en tech-talk begon los te komen. Dit was mijn queue om te gaan. Hoe interessant ik het technische gedeelte ook vind, ik blijf een marketeer ☺

Maite Sarmento, Red Hat Marketeer bij Rhodix

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here