Home Data & Storage WHD: IT-promotie in een Duits pretpark

WHD: IT-promotie in een Duits pretpark

47
onbekend

Vorige week vonden in Rust, Duitsland, de World Hosting Days (WHD) plaats. Het jaarlijkse event voor de Hosting en Cloud community. In het Europapark-pretpark kwam de gehele sector samen. Van grote Cloud Providers tot kleine Hosters, van hardware leveranciers tot software vendors. Iedereen was er voor het congres, de beurs met vele nieuwe ontwikkelingen en natuurlijk de vele feesten! In een decor van Zwitserse alpenhuisjes, Toscaanse stadjes en grote Münchener Bierhallen – compleet met bergachtergrond, was het elke avond weer raak.

Business with pleasure
Door de prettige locatie, de welhaast perfecte organisatie en de vele gesponsorde feesten heeft het feest een grote aantrekkingskracht – waaronder veel deelnemers uit ons land. Om de tien meter hoor je wel Nederlands gesproken worden. Tijdens de lunch, borrels en feesten worden veel contacten aangehaald en gelegd. En tot laat in de late uurtjes. Juist die drie dagen wat verder van huis zorgen voor meer tijd hiervoor.

Actieve promotie
Een beurs als de WHD wordt ook door veel landen aangegrepen om zich te profileren. IJsland profileerde er zich als de perfect plek voor datacenters. In de keynote speech verzorgd door Julian Assange werd IJsland genoemd als een van de aantrekkelijke vestigingslanden.

Maar opvallender was dat Luxemburg nog groter aanwezig was met een uitgebreide stand met overheid en een groot aantal bedrijven. Luxemburg ziet ICT als één van de drie belangrijkste speerpunten in hun economische beleid. Premier Bettel, die tevens minister van Telecom is, bleek een grote actieve aanjager. De Luxemburgers promoten heel actief hun land als vestigingsplaats. Na de vestiging van Amazon, Apple, eBay en Skype blijkt dit een zeer succesvol beleid. Naast deze actieve promotie heeft het land een juridisch en fiscaal gunstig vestigingsklimaat gecreëerd en daarnaast nog geinvesteerd in een goede telecom- en datacenter infrastructuur.

Nederland was ook aanwezig met de Dutch Masters of Cloud. Op eigen initiatief van een aantal Cloud partijen profileerden ze zich als de oud-Hollandsche grootmeesters van nu! Ze zien samenwerking als kernfactor voor het succes van het Dutch Masters of Cloud. Zoals ze zeggen: meer massa betekent meer slagkracht. Dat zorgt voor betere deals en meer aandacht voor iedereen die mee doet. Een erg goed initiatief dat de zaal een mooi oranje tint gaf.

Bij de WHD jaargang 2015 zijn we er zeker weer bij. Een mooi moment ook voor Nederland om zich nog meer te promoten als de plek waar je moet zijn. Want Luxemburg en andere landen zullen heus niet stil zitten.

Wel nog een leermoment voor volgend jaar, de Silverstar achtbaan. Vooral niet instappen na het bierfest!

Stijn Grove werkt voor Solcon Datacenters en is eigenaar van ColoAmsterdam en thePeopleCloud

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here