Home Ondernemen & Business Zes adviezen om te blijven investeren in slimme bedrijfssoftware

Zes adviezen om te blijven investeren in slimme bedrijfssoftware

Freshworks -
64

De huidige economie zit in het slop, dus we moeten op ons geld passen. Toch zijn sommige uitgaven prima te rechtvaardigen, zoals investeringen in technologie die jouw bedrijf nodig heeft om te blijven innoveren en verder te groeien. Als de broekriem eenmaal wordt aangehaald, is het moeilijk om die weer te laten vieren – en dan zit je dus ineens vast aan overbodige of te complexe legacy-software. Daarom is het belangrijk juist slimme uitgaven te doen als het gaat om bedrijfssoftware, want technologie is een belangrijke factor die bijdraagt aan het succes van een bedrijf.

Zes adviezen om te blijven investeren in kritieke bedrijfstechnologie:  

 1. Maak het je personeel makkelijk met moderne oplossingen
  Een van de belangrijkste factoren die het succes van een bedrijf bepalen, is employee en customer experience (EX en CX). Door te investeren in moderne EX- en CX-oplossingen levert je personeel betere diensten en producten, wat leidt tot meer klanttevredenheid, loyaliteit en uiteindelijk omzetgroei.
  Maak het je medewerkers gemakkelijk door een intuïtieve ITSM-tool te gebruiken die minimale training vereist, die kan worden aangepast aan (IT-) bedrijfsprocessen en waarmee je personeel zich kan concentreren op wat het belangrijkst is: het werk gedaan krijgen met gestroomlijnde en efficiënte workflows.
 2. Maak gebruik van intelligente automatiseringen en generatieve AI
  Slimme automatiseringen en generatieve AI helpen arbeidsintensieve en repetitieve taken te verminderen, kosten te besparen en de efficiëntie te verbeteren. Door in dit soort technologieën te investeren, kunnen medewerkers zich concentreren op werkzaamheden met toegevoegde waarde, waardoor groei en innovatie worden gestimuleerd.Generatieve AI helpt klantgerichte professionals sneller en slimmer te werken. Zo kunnen supportmedewerkers sneller en op de juiste toon reageren op klanten en collega’s, marketeers sneller converterende teksten schrijven en salesmedewerkers e-mails schrijven die van prospects klanten maken.
 3. Consolideer supportinvesteringen bij één leverancier
  Investeringen in verschillende losse supportoplossingen leidt tot complexiteit en hogere kosten. In plaats daarvan kun je deze investeringen beter consolideren. Hiermee stroomlijn je bedrijfsprocessen, verlaag je kosten en verhoog je de efficiëntie.
 4. Denk in waarde, minder in kosten
  Zelfs tijdens een recessie moeten bedrijven blijven investeren in IT. Onderzoek van Gartner voorspelt dat de totale IT-uitgaven van bedrijven hoog blijven en zelfs met 2,4% stijgen. Bij het onderbouwen van een argument voor voortdurende investeringen is het dus belangrijk de nadruk te leggen op de waarde, in plaats van alleen op de kosten. Door aan te tonen hoe blijvende investeringen in kritieke functies toegevoegde waarde op lange termijn opleveren, zullen decisionmakers eerder overtuigd zijn.Zoek naar software met een snelle time-to-value, die jouw totale kosten verlaagt en met transparante prijzen. Zoek naar tools die slechts zeer beperkte consultantskosten vragen voor de implementatie. Het kiezen van software moet gebaseerd zijn op zakelijke behoeften en de waarde die het biedt in functies, kosten en efficiëntie.
 5. Verminder de uitgaven voor bloatware
  Veel bedrijven geven een aanzienlijke hoeveelheid geld uit aan overgecompliceerde softwarecontracten die niet volledig worden benut en bijdragen aan het om zeep helpen van je winst. Door onnodige software-uitgaven te identificeren en te schrappen, maak je budget vrij om te investeren in zaken die daadwerkelijk waarde opleveren. Gebruik dit moment om opnieuw te onderhandelen over prijzen, voorwaarden te optimaliseren en contracten te consolideren. Zorg ervoor dat je waarde uit jouw software haalt zonder extra kosten of functies die toch niet gebruikt worden.
 6. Investeer in software die met je mee kan groeien
  Kijk bij het zoeken naar en beoordelen van software vooral naar oplossingen die schaalbaar, gebruiksvriendelijk en betaalbaar zijn. Maak consequent gebruik van de nieuwste features, dan is er minder training nodig voor je werknemers. Het blijft belangrijk om de software door te lichten en features die je niet gebruikt te schrappen.

Om belangrijke investeringen te blijven doen, richt je je op toegevoegde waarde, efficiëntie en innovatie. Door te investeren in moderne EX en CX, gebruik te maken van intelligente automatisering en generatieve AI, bestaande investeringen in support te maximaliseren, te snijden in onnodige uitgaven en schaalbare, gebruiksvriendelijke en betaalbare softwareoplossingen te onderzoeken, blijven bedrijven concurrerend en groeien, zelfs wanneer de economie inzakt. De juiste bedrijfstechnologie is het waard om de portemonnee voor te trekken.

Martijn Simons, General Manager Benelux en Nordics bij Freshworks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in