Home Ondernemen & Business Zo zijn uw collega’s blij met hun digitale werkplek

Zo zijn uw collega’s blij met hun digitale werkplek

64

Werken op afstand” is inmiddels gemeengoed in ons land. Heel wat bedrijven omarmen ‘mobiel werken’. Elk bedrijf doet er ook goed aan hier een beleid rond te hebben. Want, in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt moet je ook beseffen dat de digitale werkplek een belangrijke factor is bij het binden en boeien van medewerkers. Kortom, hoe zorgt u ervoor, dat collega´s veilig, makkelijk en snel overal en altijd hun werk kunnen doen? Heeft u uw zaakjes op orde? Een digitale werkplek is eigenlijk een potentiële dissatisfier. Of anders gezegd, zorg ervoor, dat de digitale werkplek tip en top is. Laat de status ervan deel uitmaken van uw medewerkerstevredenheidscriteria.

Gebruiker centraal

De werkende Belg stelt hoge eisen aan zijn digitale werkplek. Dus laat niet langer de technologie leidend zijn bij het inrichten van de werkomgeving maar de wensen van de medewerker. Zo kan u werknemers zelf laten kiezen wat hun favoriete device is. Of beter nog, met de nieuwste zogeheten detachables hoeft een collega niet langer te kiezen tussen bijvoorbeeld een laptop of een tablet. Het apparaat ziet eruit als een tablet, maar heeft de functionaliteit van een laptop. Zo gebruikt u het hybride 2-in-1 apparaat in de vergaderkamer als tablet. En voor het maken van een bewerkelijke presentatie heeft u alle benodigde internet- en videopoorten, toetsenbord(dock)en accu bij de hand.

Informatie, communicatie en samenwerking

Als mobiel werken de standaard is, is het zaak dat de digitale werkplek voldoet aan drie belangrijke basisfuncties. Elke medewerker moet op een makkelijke en veilige manier toegang krijgen tot persoonlijke informatie vanaf elk willekeurig apparaat. Even chatten met de collega’s of via Skype for Business of Webex een groepsoverleg inplannen, moet een koud kunstje zijn. Om met tien mensen tegelijk aan een document te werken, hoeft u ook niet langer naar kantoor te komen. Inmiddels biedt de markt allerlei collaboration tools die samenwerken op afstand mogelijk maken. Daarbij is het raadzaam te kiezen voor gestandaardiseerde technologie. Zo kunnen nieuwe collega’s makkelijker en sneller aanhaken. Technologie ontwikkelt zich razendsnel. Met standaardisatie kan u makkelijker nieuwe functies toevoegen of verouderde applicaties de deur uit doen.

Werkplek: veiligheid voorop

Een veilige werkplek is nog altijd één van grootste kopzorgen voor de gemiddelde IT-manager. Juist omdat we steeds meer op afstand werken, en wet- en regelgeving rondom gegevensbescherming strenger wordt. Veiligheid voor de digitale werkplek bestaat uit meerdere facetten. Veelal wordt in eerste instantie gekeken naar software. Dat is goed, maar vergeet vooral ook de hardware niet. Dus zorg ervoor, dat u medewerkers worden uitgerust met mobiele apparatuur met zogeheten biometrische multifactor-authenticatie. Alleen een password is niet toereikend. Gezichtsverificatie en een vingerafdrukscanner beschermen de hardware tegen verlies of diefstal.

Met een digitale werkplek die voldoet aan alle hedendaagse wensen van collega’s kunt u in ieder geval een vinkje zetten bij de uitgangspunten nodig voor een goed rapportcijfer op het vlak van medewerkerstevredenheid. Aardig meegenomen in tijden van ‘war for talent’.

Ronald Ravel, Country Manager Toshiba Clients Solutions Benelux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in