Home Algemeen Zoeken en vinden – de stand van zaken bij de lezers van...

Zoeken en vinden – de stand van zaken bij de lezers van BlogIT

51

Normaliter geven de bloggers op dit forum u waardevolle informatie en standpunten over uiteenlopende onderwerpen. Zoals u weet blog ik doorgaan over search, zoeken, vindbaarheid van informatie en daaraan gerelateerde onderwerpen.

Deze keer wil ik de rollen eens omdraaien en informatie aan u vragen over dit onderwerp. Voor een auteur is het immers van essentieel belang te weten wie zijn doelgroep is.

Tijdens mijn werk als adviseur op het gebied van bruikbaar en vindbaar maken van informatie, ondersteuning leveren in pakketselecties en het opstellen van RFP’s en implementator van zoekoplossingen, zie ik veel organisaties van binnen. Soms is de vraagstelling en oplossing helder en is een standaard oplossing voor handen. In veel meer gevallen is de omgeving, de wijze waarop met informatie wordt omgegaan en de vraagstelling zeer specifiek. Uiteraard zie ik maar een deel van het geheel en er zijn omstandigheden en situaties binnen andere organisaties waar ik helemaal geen weet van heb.

Ik heb een enquête samengesteld met uiteenlopende vragen over de wijze waarop u informatie gebruikt bij de uitvoering van uw eigen werk en binnen uw eigen organisatie.

De enquête “BlogIT enquete zoekoplossingen” kunt hier vinden: deze enquête is onderdeel van een groter initiatief genaamd “State of Enterprise Search”. Met dit initiatief wil ik het onderwerp “zoeken en vinden van informatie” en het gebruik van zoekoplossingen binnen de Benelux in kaart brengen. Het onderzoek richt zich niet alleen op de gebruikte technische oplossingen, maar ook op de wijze waarmee binnen verschillende organisaties wordt omgegaan met het onderwerp “vergroten van de toegankelijkheid van informatie”.  Hiermee wil ik meer aandacht vragen voor dit onderwerp. Informatie is immers een zeer belangrijk bedrijfskapitaal en het blijft vaak verborgen in losstaande systemen.
U kunt het aankomende jaar meer nieuws verwachten over dit initiatief en de resultaten.

De resultaten van de enquête zal ik in een volgende blog terugkoppelen. Met de antwoorden die u geeft ben ik (en is BlogIT) ook in staat om op specifieke informatieproblemen in te gaan. Door het invullen van de enquête krijgt dus iets waardevols terug: informatie op maat. Ik hoop dat u zich aangesproken voelt en een klein deel van uw tijd wilt besteden aan het invullen van de enquête. Hier nog een keer de link.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in