Home Ondernemen & Business Zombiecultuur en de game industrie

Zombiecultuur en de game industrie

46

Zombiecultuur? WTF? Heb ik wat gemist? Het moet toch niet gekker worden!

Een veel gespeeld game bij ons thuis is Plants Versus Zombies 2 op de DSi. Ik geef eerlijk toe dat ik, toen mijn oudste ernaar vroeg, geen idee had wat dat nou weer voor een game was en al helemaal niet wat planten en zombies met elkaar te maken hebben. Nu weet ik natuurlijk beter en begrijp ik dat het logisch is dat je zombies met planten bestrijdt voordat ze je brein opvreten. Wij zijn goed en de zombies zijn SLECHT!

Op 30 november is de Nintendo Wii-U gelanceerd. Niet dat er iets te lanceren of te kopen viel want alle in Nederland geleverde Wii-U’s waren al ruimschoots van te voren uitverkocht. Zijn er te weinig geleverd of zijn deze game computers crisisproof?
Ach, daar gaat deze blog helemaal niet over. Naast de toppers van Nintendo zelf kun je het spel ZombiU kopen. Ubisoft brengt deze game alleen voor dit platform uit en optimaliseert dus voor de Nintendo hardware. Weet dat Zombi de eerste game was dat Ubisoft in 1986 op de markt bracht. Het spel valt helaas tegen, het oogt wat achterhaald.

Zombi Game Ubisoft
In 1986 lanceerde Ubisoft de game Zombi

Het zombiegenre is breed vertegenwoordigd, ook buiten de game sector. De Twilight Saga is een serie films waarvan Breaking Dawn 2 nu in de bioscoop hoge ogen gooit. True Blood, Being Human en The Vampire Diaries zijn tv series waar mensen voor thuis blijven.

Wat is dat toch met die zombies, vampiers en al die andere kansloze antihelden? Volgens mijn (gerenommeerde) tv gids kan de man niet voldoende feministisch meer neergezet worden en nemen minder aangepaste heerschappen de zwijmelrol over. Zou het waar zijn? En wat zegt dat over ons gewone mannen?

[Voor alle zekerheid: dit is een serieuze blog die onder meer gaat over de game industrie. De omzet van deze sector bedraagt in Nederland meer dan een half miljard Euro, wereldwijd is er een dikke vijftig miljard Euro mee gemoeid.]

Hans van Buuren, Enterprise Architect

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here