Home Innovatie & Strategie Zonder technologie geen bedrijfstransformatie

Zonder technologie geen bedrijfstransformatie

72
dainamics

Voor gegarandeerde continuïteit binnen organisaties is innovatie essentieel. Innovatie zorgt voor nieuwe en betere producten of diensten die sneller worden ontwikkeld. Daarnaast ontstaat door innovatie een meer dynamische bedrijfscultuur. Technologie is een essentiële bouwsteen om te innoveren.

Een eerste stap
Het belang van innovatie zie je in het datacenter – de technologische basis van een organisatie. Deze datacenters geven IT-beslissers toegang tot componenten zoals virtualisatie, flexibele opslag van data en clouddiensten. Als deze componenten goed zijn geïnstalleerd, hoeft de organisatie zich niet echt meer bezig te houden met de techniek op zich, maar kan deze zich meer richten op innovatie.

Het waarom
Maar niet alles verandert opeens als een organisatie haar bouwstenen in het datacenter heeft geïnstalleerd. Sterker nog, er wordt nog lang niet overal echt doorgepakt op dit gebied. In het 2016 Veeam Availability Report lezen we dat de belangrijkste drijfveren 24×7 ‘always-on’ bedrijfsvoering (70%), het verlagen van operationele kosten voor IT (65%) en de versterking van de veiligheid en controle (60%) zijn. Dit geldt voor de respondenten waarvan de organisaties op dit moment investeren of van plan zijn om te investeren in hun datacenter. Helaas ziet slechts 45% het verstrekken van een snelle en efficiënte IT-service voor hun eindgebruikers als de motivatie achter hun datacentermodernisering.

Always on
Die laatste groep – bedrijven die de ‘always-on’-trend al wel hebben omarmd, werken in toenemende mate samen met serviceproviders. Met hun up-to-date kennis vervullen ze de rol van trusted advisor en weten ze hoe je nieuwe oplossingen integreert in bestaande processen en omgevingen. Daarnaast zorgt het uitbesteden van activiteiten ervoor dat kosten over een grotere periode te spreiden zijn en af te rekenen naar verbruik.

Word flexibel
Uitbesteden is daarnaast voordelig met het oog op steeds veranderende technologische eisen. De technologie ontwikkelt zich exponentieel, waardoor het vaak lastig is om direct mee te groeien en te veranderen. Het is daarom slim om te profiteren van de kennis en expertise van verschillende serviceproviders. Die hoeven niet per se te kiezen voor één leverancier. Het is beter om te kijken naar verschillende aanbieders en voordeel te halen uit de diverse oplossingen die geboden worden. Zo ben je optimaal flexibel in je keuzes.

Data = betekenisvolle informatie
Ook is het belangrijk dat organisaties niet vergeten te profiteren van hun bestaande data. Er is al heel veel gezegd en geschreven over de explosie van data binnen bedrijven. Toch is er nog weinig bewustwording over hoe je van data betekenisvolle informatie maakt. Dit is essentieel als je als organisatie wil profiteren van bedrijfsgegevens. Een betrouwbare serviceprovider met de juiste expertise is in staat om data te structureren en dit proces te vereenvoudigen.

IT-beslissers moeten nu aan de slag en hun bestaande technologieën en systemen grondig onderzoeken en bepalen waar aanpassingen en veranderingen mogelijk zijn. Daarbij hoort ook de vraag of kleine of grote, ingrijpende veranderingen mogelijk en nuttig zijn. In ieder geval is stilzitten en afwachten geen optie. Verandering is nu nodig. Wie zich grondig verdiept in het technologisch landschap en samenwerkt met de juiste partners, opent de deuren naar innovatie en transformatie en zo naar nieuwe omzetstromen.

Ronald Ooms, Vice President North East EMEA bij Veeam Software

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here