Home Internet Zuurstof, water en internet (O2, H2O en 01010101010)

Zuurstof, water en internet (O2, H2O en 01010101010)

84

Afgelopen zomer ging ik op vakantie naar de VS. De zomerperiode is een tijd van ontspanning, weg van het bedrijf. Dat betekent echter niet dat ik volledig het contact met de wereld verbroken heb. En mijn familie ook niet! Er ontstaat een kleine opstand als we geen verbinding met internet hebben. Maar in de VS moet je daar best mee oppassen als je met je mobiele apparaat online gaat! In Europa zijn de roaming-tarieven grotendeels afgeschaft en maak ik gebruik van mijn bestaande abonnement zonder extra kosten te maken.

Maar in de VS (en in het algemeen buiten Europa) moet je oppassen. Met een prijs van 2,50 euro per MB kom je in de VS al snel uit op een zeer ongewenste rekening als je niet oppast. Maar we hebben internet nodig net zoals we zuurstof en water nodig hebben, het is een noodzaak voor het moderne leven. Is dat een goed iets? Ja en nee. Nee, omdat je op vakantie bent en zo voortdurend e-mail controleert en oproepen beantwoordt. Ja, omdat het je bijvoorbeeld ook toestaat om je door een stad te navigeren.

We.Stream

Een van mijn collega’s gaf me een tip om het apparaat van We.Stream te bekijken. Dit is een Wi-Fi-hotspot waarmee maximaal vijf apparaten verbinding kunnen maken en maakt gebruik van een virtuele simkaart om verbinding te maken met internet in een totaal van 145 landen. We.Stream verkoopt ook Wi-Fi hotspots aan boord van KLM. Het voordeel voor mij is dat het werkt in de VS en ook in andere landen buiten de EU (de EU heb ik gedekt met mijn eigen telco-abonnement) en dat ik online kan gaan zonder grote angsten om openbare Wi-Fi te gebruiken.

Het stelt me in staat onbeperkt te gebruiken (lagere snelheid wanneer het over de bundel gaat) zonder dat het uit de hand loopt, dus ook in een situatie waar ik zakelijk reis voor werk heeft het voordelen. Het apparaat heeft de grootte en dikte van ongeveer twee iPhone 5S en heeft de mogelijkheid om ook een sim in te voegen, bijvoorbeeld in mijn geval Europa, zodat ik kan wisselen tussen sims, afhankelijk van de locatie.

Gans met de gouden eieren

Het is leuk om de EU-credit te geven. Telco’s zouden roamingtarieven nooit hebben afgeschaft als de Europese Commissie dat niet had verplicht. Het is gewoon niet in hun belang omdat de roamingtarieven (maar in sommige gevallen nog steeds) extreem hoog waren. Eén aanbieder rekende 25 euro exclusief btw per MB voor roaming in de VS. Stel je voor dat 1 GB aan gegevens gebruikt, dan kan je een middelgrote auto zoals een Nissan Qashqai kopen! Maar zelfs minder extreme voorbeelden zullen een situatie creëren waarin je onaangenaam verrast wordt wanneer je internet gebruikt met een mobiel apparaat / 4G.

In dergelijke situaties springen bedrijven als We.Stream in en creëren een oplossing om het probleem op te lossen. Omdat we namelijk echt niet onze internet behoefte zullen opgeven.

Om het sterker te zeggen, ik verwacht dat we nog meer internetsnelheden en -dekking zullen eisen omdat nieuwe technologie (5G) steeds meer snelle toegang gaat geven (lees video’s) en zo meer mogelijk wordt.

Maar er zijn nog steeds plaatsen waar we echt volledig kunnen worden afgesloten, zoals ik ontdekte tijdens een reis door de VS. En die plaatsen zijn … plaatsen zonder 3G / 4G-dekking! Wanneer u een mobiel netwerk gebruikt, is de toegang net zo goed als de dekking van dat gebied.

Een van de unieke kenmerken van de We.Stream is dat deze afhankelijk is van meerdere mobiele netwerken per land en automatisch overschakelt naar degene met het beste signaal op uw locatie. Als er echter helemaal geen dekking is van een provider, ja dan is een internetverbinding niet mogelijk. Geen probleem voor grootstedelijke gebieden, maar de nationale parken / plattelandsgebieden zijn een uitdaging.

De noodzaak om online te zijn

Voor mij persoonlijk is er behoefte om online te zijn. Misschien niet zozeer om mijn bedrijf te micro-managen, maar meer om op de hoogte te zijn van de dingen die gebeuren. Ook om te lezen wat er in de wereld gebeurt en natuurlijk om bijvoorbeeld mijn mobiele telefoon te kunnen gebruiken om een koffie te bestellen bij Starbucks, kaartjes te kopen voor een pretpark of een andere vorm van online zijn.

Mobiele handel maakt natuurlijk gebruik van API’s . Omdat we erkennen dat internet / wifi een noodzaak is, gebruiken we services op mobiele apparaten die ons leven aangenamer maken. API’s zijn de manier om uw onlinediensten beschikbaar te maken voor een groeiende groep ‘Always on’-gebruikers die van uw diensten gebruik willen maken. Om te zorgen dat uw API’s het verkeer aankunnen, is een goede API Manager een noodzaak. Bijvoorbeeld om het API-gebruik te beheren, te monitoren en misschien zelfs te gelde te maken. Wanneer je geïnteresseerd bent in de criteria voor een eersteklas API Manager, lees dan onze White Paper!

Ruben van der Zwan, CEO & Founder van Yenlo

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in